سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پورتال اوقات فراغت اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری

این وبلاگ با هدف تجمیع و اطلاع رسانی طرح اوقات فراغت تابستان 1393 اداره کل تبلیغات اسلامی استان چهارمحال و بختیاری راه اندازی شد

آمریکا در فضای مجازی علیه ایران چه کارهایی میکند




ایالات متحده آمریکا مى‏ کوشد تا با استفاده از کاربرد دیپلماسى، تبلیغات، مبارزات روان‏شناسى، انهدام و ترور شخصیتى، سیاسى و تهاجم فرهنگى، جنگ نرم جدیدى را علیه کشورمان شکل دهد
.
به گزارش «وبلاگ نیوز» و به نقل از فارس، فضاى سایبر، در معنا به مجموعه‏ هایى از ارتباطات درونى انسان‏ها از طریق کامپیوتر و مسائل مخابراتى، بدون در نظر گرفتن جغرافیاى فیزیکى گفته مى ‏شود. یک سیستم آنلاین، نمونه‏ اى از فضاى سایبر است که کاربران آن مى‏ توانند از طریق ایمیل با یک‏دیگر ارتباط برقرار کنند. در فضاى سایبر، حضور فراتر از شبکه جهانى وب، یا حتى‏ اینترنت است و از انواع ابزارها و امکانات رایانه‏ اى و مخابراتى استفاده مى‏ شود.
علاوه‏ بر این، در فضاى سایبر با تک تک مخاطبان ارتباط دوسویه و تعاملى برقرار شده و به محتوا بیش از سایر موارد اهمیت داده مى‏ شود. چرا که فضاى سایبر اطلاعات محور است. فضاى سایبر، پدیده جدید دنیاى ارتباطات است که علاوه بر مزایاى آن، با خود، ابزار گوناگونى براى ارتباط، تعامل، تبادل فرهنگى، یا تهاجم فرهنگى و سیطره فرهنگى به همراه آورده و زمینه‏ اى مهم براى جنگ نرم است
.
تشکیل گروه‏ه اى سیاسى در اینترنت، جاسوسى اینترنتى، تشکیل اجتماعات مجازى، شکل دادن به نافرمانى‏ هاى‏ مدنى، دموکراسى دیجیتالى، افکارسازى از طریق اینترنت، نفوذ و خراب‏کارى اینترنتى، مبارزه با کنترل خبرى حکومت‏ ها از طریق اینترنت و کسب اطلاعات از سیستم‏ هاى اجتماعى و سیاسى از طریق اینترنت، مسدود نمودن سایت‏هاى اینترنتى، فیلترینگ سایت‏ ها، رفراندوم اینترنتى، ایجاد گروه‏ هاى سیاسى مجازى، انتقال مستقیم اندیشه‏ ها و دیدگاه‏ هاى جریان معاند به داخل، ایجاد گروه‏ هاى فشار و ذى‏ نفوذ مجازى، کارکردهاى مشروعیتى، ایجاد مطالبات جدید سیاسى، افزایش ضریب نفوذ جریان‏ هاى معاند با انقلاب، افزایش هم‏گرایى گروه‏ هاى داخلى و خارجى هم‏فکر، کاهش نفوذ رسانه‏ هاى ملى و داخلى و گسترش شایعه و خرافات، برخى از راه‏کارها و تکنیک‏هایى‏ هستند که با استفاده از شبکه‏ هاى اجتماعى براى جنگ نرم علیه کشورمان به وسیله ایالات متحده آمریکا بکار گرفته شده‏ اند.
به طور کلى، ایالات متحده آمریکا مى‏ کوشد تا با استفاده از راه‏کارهاى فوق و کاربرد دیپلماسى، تبلیغات، مبارزات روان‏شناسى، انهدام و ترور شخصیتى، سیاسى و تهاجم فرهنگى، جنگ نرم جدیدى را علیه کشورمان شکل دهد. براى بررسى نقش فضاى سایبر در جنگ نرم ایالات متحده آمریکا علیه کشورمان، به بررسى مختصر برخى از راه‏کارهاى فوق مى‏ پردازیم
:



1) تشکیل گروه‏ هاى سیاسى بر روى اینترنت با استفاده از شبکه‏ هاى اجتماعى مجازى:
ایجاد گروهاى سیاسى ‏اینترنتى، که گروه‏ هایى هستند که یا به ظاهر وابسته به نهاد یا گروه سیاسى خاصى نیستند یا این موضوع را پنهان کرده‏ اند، از روش‏ هاى فعالیت ایالات متحده آمریکا بر ضد کشورمان محسوب مى‏ شود.

برخى از روزنت‏ هاى برجسته وابسته به این گروه‏ ها، داراى گرایشات آشکار ضد نظام بوده و مجموعه ‏اى از فعالیت‏ هاى تخریب‏ گرایانه علیه سیستم سیاسى ایران را هدایت و رهبرى مى ‏کنند. هم‏ چنین بخش اعظم گروهک‏ هاى اپوزیسیون مقیم خارج به دلیل فقدان هرگونه ابزار ارتباطى براى برقرارى ارتباط با مردم ایران، از اینترنت به عنوان مهم‏ترین وسیله ارتباط با داخل ایران استفاده مى‏ کنند.


2) نشت اطلاعات:
استفاده از تکنیک نشت اطلاعات، به خصوص اطلاعات محرمانه و سرى ایران در فضاى‏ سایبر، یکى دیگر از روش‏ هاى مقابله دشمنان نظام با سیاست‏ هاى رسمى کشورمان است. در آبان ماه سال 88 نشت، اطلاعات محرمانه نظامى ایران بر روى سایت‏ هاى اینترنتى آمریکایى و تلاش براى جذب جاسوسان فارسى زبان از سوى رژیم صهیونیستى، از جمله اقدامات انجام شده در این راستا بوده است.
در این ماه اعلام شد که برخى اطلاعات سرى مربوط به موشک‏ هاى ایران، از جمله موشک حوت برروى اینترنت قرار گرفته است. هم‏چنین اعلام شد، که سرویس اطلاعاتى شین بت اسرائیل آگهى غیرمعمولى را در روزنامه‏ ها چاپ کرده و در جست‏ وجوى‏ فارسى زبان‏ هاست تا آن ها را به عنوان جاسوس آموزش دهد.


3) جاسوسى اینترنتى:
جاسوسى اینترنتى، دیگر راهکار مقابله با کشورمان به وسیله ایالات متحده آمریکاست. این پدیده، عموما به صورت کسب اطلاعات از طریق برنامه‏ هایى معرفى مى‏ شود، که از راه نصب نرم‏ افزارها و یا حین گردش افراد در محیط وب، وارد کامپیوتر شخصى آنها شده و تا زمانى که کاربر به شبکه جهانى وصل است، اطلاعاتى‏ را که روى هارد دیسک او ذخیره شده است براى پایگاه‏ هاى مطلوب خویش مى‏ فرستند. اما این فقط یکى از انواع جاسوسى الکترونیکى است.
جاسوسى اینترنتى، همانند جاسوسى سنتى بسیار خطرناک و یکى از روش‏ هاى براندازى نرم است. جرالد نیرو، جامعه‏ شناس متخصص در رفتارهاى بشرى، در مورد جاسوسى اینترنتى مى ‏گوید: این شبکه در مه سال 2001 کشف شد و عبارت است از مجموعه شبکه‏ هایى که توسط روان‏شناسان اسرائیل اداره مى‏ شود و ماموریت آنها جذب جوانان کشورهاى جهان سوم است.
در این شیوه، سعى بر آن است که از افراد مخالف با حکومت خود و یا افراد عادى استفاده شود که گرایش‏ هاى سیاسى ندارند، اما قادرند اطلاعات خوبى درباره اماکن و اوضاع ارائه دهند. انتشار پیام استخدام جاسوس اینترنتى به وسیله اسراییل و آمریکا براى مقابله با جمهورى اسلامى ایران از موارد این مساله است.

«فارسى صحبت مى‏ کنى؟ اسراییل تو را می خواهد». تیتر امروز روزنامه هاآرتص است. این روزنامه نوشت: «سرویس اطلاعاتى شین بت اسرائیل آگهى غیرمعمولى را در روزنامه ‏ها چاپ کرده و در جست‏ وجوى فارسى ‏زبان‏ ها است تا آنها را به عنوان جاسوس آموزش دهد». به گزارش پرس.تى.وى بیروت، روزنامه اسرائیلى هاآرتص نوشت: «به نظر می رسد که سرویس اطلاعاتى شین بت، هدف خود را یافتن افراد فارسى ‏زبان براى خنثى ‏سازى نفوذ ایران در میان اسرائیلى‏ ها قرار داده است».

جنگ نرم